Vojkana Bogojević (53) iz Gornjih Trnjana kod Doboja osuđena je danas u Okružnom sudu u tom gradu na šest godina zatvora zbog ubistva dvoje tek rođenih unučića.

56ab1258-94fc-46db-896d-190d0a0a0a6c-v-690x480

Foto:Informer

Ovoj ženi se stavlja na teret teško ubistvo i podstrekivanje na ubistvo dvoje novorođenčadi koje je rodila njena mentalno zaostala kćerka Sanja.

U presudi Okružnog suda u Doboju se navodi da je Vojkana kriva za ubistvo bebe u septembru 2011. i za podstrekivanje svoje mentalno zaostale kćerke Sanje na isto krivično djelo.

Branilac osuđene Vojkane Bogojević je najavio žalbu i tvrdi da sud nije najbolje protumačio pojedine aspekte odbrane, a primjedbe imaju i za kvalifikaciju podstrekivanja.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, ranije je za obljubu nad nemoćnom osobom na trogodišnju kaznu zatvora osuđen Sanjin rođak Rade Bogojević (54), otac jedne ubijene bebe, dok je identitet oca druge bebe ostao nepoznat.

Za isto krivično djelo, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, da su imali seksualne odnose s mentalno zaostalom djevojkom, na kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci osuđeni su Žarko Cvijetić iz Skugrića, kod Modriče, i Vid Јanković iz Dugog Polja, kod Modriče.

Svi su uhapšeni u januaru ove godine. Suđenje je počelo 16. juna, a odlukom postupajućeg sudije javnost je isključena tokom cijelog postupka u ovom slučaju koji je šokirao građane.

Pročitaj još (STRAVIČNO PRIZNANJE BABE IZ PAKLA: Udavila sam unučiće jer nije bilo para za abortus!)

(fokus.ba)