Nova Google Android aplikacija, Family Link, služiće da pomogne roditeljima da lakše kontrološu koji sadržaj djeca konzumiraju preko smartfona.

Funkcioniše tako što roditelj prvo napravi Google nalog za dijete, a onda prati, dozvoljava ili blokira aplikacije koje dijete koristi.

Potrebno je da dijete ima uređaji pokreće Android Nougat verzija 7.0 ili novija; roditelji treba da skinu Family Link na svoj telefon i naprave nalog za dijete, a zatim da ga ulogujete.

Kada to sve obavite biće vam omogućeno da pravite dozvoljenu i zabranjenu listu aplikacija. Koristeći “Google introduction of age ratings”, skalu koja je predstavljena 2015. godine, roditelji lakše mogu odrediti da li je neka aplikacija za djecu ili nije.

Roditelji će moći vidjeti i koliko minuta dijete koristi neku aplikaciju, koliko puta sedmično, a moći će i da ograniče vrijeme korištenja telefona – jer je pomoću Family Linka omogućeno da zaključate drugi telefon.

Google napominje da je aplikacija namijenjena za djecu ispod 13 godina starosti koja tehnički ne bi trebalo da imaju svoje Google naloge

Aplikacija je za sada dozvoljena za isprobavanje – roditelji se mogu prijaviti na OVOM LINKU.


(TASTER.BA)