Otac snimljen kako vuče svoju petogodišnju kćerku za kosu koja je bila obmotana oko vrha kolica za kupovinu u supermarketu izazvao je bijes diljem svijeta.

Molim te, prestani! Obećavam da neću to uraditi ponovo. Molim te, prestani! – zapomagalo je dijete prema riječima očevidaca, ali se otac nije obazirao na to.

Incident se dogodio u Walmartu u Clevelandu, država Texas. Fotografije su napravili kupci Erika i Robert Burch. Oni su prijavili slučaj, koji sada policija istražuje kao zlostavljanje djeteta.

Ljudi kažu da sam pogriješila zato što sam stala u odbranu ove djevojčice, ali ne možete da učite dijete disciplini tako što ćete ga vući za kosu, kazala je Erika Burch.

Erika je na svom Facebooku napisala da su ona i njen suprug kupovali hranu za školu svojoj djeci kada joj je njen suprug pokazao na čovjeka koji vuče svoju kćerku za kosu, koja je bila obmotana oko kolica za kupovinu.

Erika tvrdi da je rekla ocu da ostavi svoje dijete na miru, ali joj je on poručio da “gleda svoja posla”.

Policija Clevelanda je saopćila da su primili veliki broj poziva o ovom događaju. Otac je na saslušanju rekao da ima troje djece i da je njegova petogodišnja “kćerka nemirna, te da jedino može da je smiri tako što je drži za kosu”.

(Bportal.ba)