Na nekoliko portala prije izvjesnog vremena pojavila se lažna vijest koju prenosimo u cijelosti: – “U Sarajevu su nestale tri djevojke Dragana, Merima, Vahida. Sve se desilo u Rajlovcu i narod se podigao, kao i policija  u potragu za djevojkama. Pošto se već dešavalo sumnja i dalje je pala na podrume kineza, tako da su uslijedili pretresi. Obično su pomiješani radnici  Bosanci i Kinezi, tako da je teško primijetiti i povjerovati šta se dešava u tajnim podrumima Kineza. Protivili su se ulasku običnog naroda, ali kad je komšija specijalac stigao  sva vrata su bila otovrena… Trgovci su ostali pribrani, nisu paničili tako da smo pomislili da tu nema ništa, ali smo se ipak odlučili za pretres svih prostorija.

laz 1

Specijalac je bio svjestan jer se  odavno sumnjalo na takva dešavanja. Specijalci su ubrzo došli i opkolili prodavnicu, djevojke su našli u jako mračnom podrumu, nadrogirane, obrijane i potpuno gole i obilježene za vađenje organa. Trenutno su na Psihijatriji na Koševu. Kako nam kažu bosanski trgovci, obično se to dešava kad djevojka uđe sama da se vodi u podrume kao da nešto isproba novo, a jeftino…

Razmislite o tome, i o ovoj djeci koja su nestala u zadnje vrijeme u BiH, a mladost je najlakše savladati. Ovaj horor koji nam je poznat samo iz filmova je stigao u našu državu, to je činjenica! I nemojte pametovati jedni drugima, nego se čuvajte maksimalno i dobro razmislite gdje ćete otići sami i hoćete li pustiti djecu i do škole same sve teža vremena dolaze.

Zašto niko od izgubljene djece nikad nije pronađen, povađeni su organi, dobro unovčeni, a ostaci Bog zna gdje su završili. Smiješno je što policija o ovome šuti, što ne upozori građane, kao da nas koriste ko mamce, da bi se sumnje potvrdile po stoti put.

Podijelite ovo molim vas.“S obzirom da se na nekoliko portala prije izvjesnog vremena pojavio ovaj članak, te da se isti ponovo plasira u javnosti o navodnom događaju prenosimo službeni odgovor  MUP -a Kantona Sarajevo koji je nakon upita dobila Asocijacija psiholoških i poligrafskih ispitivanja:

Odjeljenje krim policije treće PU
Treća policijska uprava
Uprava policije
MUP Kantona Sarajevo

http://mup.ks.gov.ba/

Poštovani,

Shodno Vašem, e-mailu od 23.01.2017. godine u kojem je navedeno da su na području naselja Rajlovac, nestale tri ženske osobe, te da su kasnije uz pomoć policije pronađene u podrumskim prostorijama kineske radnje pod dejstvom narkotika i pripremljene za vađenje organa.

Obavještavamo Vas, da Trećoj policijskoj upravi Sarajevo, MUP-a Kantona Sarajevo, koja pokriva spomenuto područje naselja Rajlovac, nije prijavljivano bilo kakvo krivično djelo otmice djevojaka, niti su od strane policijskih službenika u podrumskim prostorijama kineske radnje pronađene djevojke pod dejstvom narkotika.

S poštovanjem,


Autor: APPI – Asocijacija psiholoških i poligrafskih ispitivanja