Predsjednik APPI – asocijacije psiholoških i poligrafskih ispitivanja Saša Milovanović nakon završenog sastanka uručio je povelju veleposlanici Urlike Hartmann, šefici OHR-a u Banjoj Luci, i zamjeniku visokog predstavnika u BiH.

sasa_ohr_appi_ulrike_hartmann

Visoki predstavnik Valentin Inzko imenovao je ambasadoricu Ulrike Hartmann na dužnost nove šefice Ureda visokog predstavnika u Banjaluci od 1. septembra 2013. godine.

Dr. Hartman je od 2010. godine obavljala dužnost šefa kabineta visokog predstavnika i dužnost specijalne predstavnice za EU i koordinaciju s međunarodnim organizacijama.

Tokom njenog ranijeg angažmana u okviru austrijske diplomacije, dr. Hartmann je od 2001. do 2009. vršila dužnost zamjenice šefa misije Austrijske ambasade u Beogradu i bila je raspoređena na dužnosti u Moskvi i Lisabonu.

Tokom 2000. godine bila je članica austrijske delegacije pri OSCE-u. Dr. Hartmann je diplomirala na Diplomatskoj akademiji u Beču, a doktorirala je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Salzburgu, s doktorskom disertacijom na temu “Javna diplomacija”.

SEKRETARIJAT APPI