Sutkinja koja je sudila u slučaju jednog silovanja priredila je do sada neviđeni skandal kada je među ostalim upitala žrtvu je li prilikom napada i slovanja „pokušala skupiti noge“.

Sve se dogodilo u Španjolskoj, a cijeli je incident brzo prerastao u žestoku javnu osudu.

Cara Campoamor Association, feministička grupa koja se bavi pružanjem podrške žrtvama zločina, pokrenula je peticiju protiv sutkinje Maria del Carmen Molina Mansilla.

Zbog njezinih komentara i uvredljivih pitanja koja vrijeđaju žrtve i njihova prava, zatraženo je da sutkinja podnese ostavku i da više ne može raditi taj posao.

Žrtva je inače jedna mlada žena u četvrtom mjesecu trudnoće, koja je lokalnoj policijskoj stanici prijavila slučaj silovanja.

Ona je tvrdila da ju je jedan muškarac ‘nekoliko puta zlostavljao seksualno ali i psihički’.

Na sudu je žena zatražila zabranu pristupa osumnjičenika. A pravu je neugodnost doživjela na saslušaju kad joj je sutkinja Mansilla postavila pitanje ‘jeste li skupili noge i ostale ženske organe?’

Tim je pitanjem, kažu predstavnice Cara Campoamor Association, sutkinja iznijela predrasude, te sumnju u istinitost tvrdnji žrtve.

“Sutkinja Mansilla je javno je iskazala nepovjerenje u istinitost tvrdnje žrtve, jer joj je postavljala pitanja bez da joj je dozvolila da odgovori. Postavljala joj je agresivna pitanja”, rekla je članica udruge Blance Estrella Ruiz. “Koliko znamo ovo nije prvi ovakav slučaj za koji je sutkinja prijavljena.”

Izvor: totalinfo