Zagrebačka policija uhitila je 29-godišnjeg muškarca na području Sesveta kojeg sumnjiče za kazneno djelo zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Pedofil je, navodno, napao djevojčicu u stubištu, a uhvatili su ga susjedi.

Policija je uhitila dvadesetdevetogodišnjeg muškarca kojeg sumnjiče za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, potvrđeno nam je iz zagrebačke Policijske uprave. Muškarac je uhićen u srijedu oko 20 sati na području Sesveta, a kriminalistička obrada nad njim još uvijek traje, zbog čega policija ne izlazi s detaljima.

pedofil zagreb

Prema informacijama Dnevnik.hr-a, pedofila su na djelu uhvatili stanari zgrade i susjedi djevojčice koju je napao, što donekle potvrđuju i u policiji. “Htjeli bismo pohvaliti susjede koji su pomogli u otkrivanju ovog kaznenog djela”, rekli su nam iz PU zagrebačke.

Od stanovnika naselja u kojemu se dogodio napad govori se da je muškarac pratio djevojčicu do ulaza u zgradu, a nakon što su ušli rukom joj prekrio usta i prisilio da se spuste u podrumske prostorije.

Navodno joj je prijetio ubojstvom. Djevojčica je u nekom trenutku ipak povikala, što je uzbunilo susjede koji su pedofila pretukli pa pozvali policiju. Dob djeteta policija ne želi otkriti, a nepotvrđene informacije govore da se radi o djetetu mlađem od osam godina.

Među stanovnicima naselja povezanih na društvenim mrežama već kruži i fotografija muškarca koju su snimili susjedi nakon što je došla policija. Informacije o tome došle su i do učitelja u obližnjoj osnovnoj školi koji također upozoravaju roditelje na pedofila.

Navodno se radi o pedofilu koji je već uhićivan zbog sličnih kaznenih djela, no policija to još ne želi potvrditi, ali ni demantirati.


 

Izvor: Dnevnik.hr